Uzdrowisko Wysowa S.A. dużą uwagę przywiązuje do kuchni i przygotowywanych posiłków w swoich ośrodkach „Biawena” i „Beskid”. Ciepłe wnętrza jadalni pozwalają rozkoszować się wspaniałymi smakami a profesjonalny personel sprawnie obsługuje naszych gości dbając o wygodę i komfort pobytu.
Nasza kuchnia gwarantuje zawsze świeże posiłki z najlepszych produktów. Menu oparte jest na tradycyjnych polskich potrawach.

Ze względu na profil naszej działalności staramy się dostosować diety do indywidualnych potrzeb gości – wg wskazań lekarza. 
Przygotowujemy zróżnicowane diety:

  • dla osób chorych na cukrzycę, 1200,1500 kcal

  • lekkostrawne w chorobach:

    • nerek,

    • wątroby,

    • jelit,

    • żołądka,

    • trzustki

  • niskokaloryczne dla osób z nadwagą.

  • specjalistyczne:

    • bezglutenowe

    • diety przy nietolerancji różnych składników pokarmowych

Ceniąc tradycję oraz niepowtarzalność smaku przygotowujemy także własne wyroby m.in.:

  • chleb na zakwasie – dla osób chorych na cukrzycę oraz gości przyjeżdżających na pobyty indywidualne,

  • ciasta,

  • bułeczki drożdżowe,

  • orzeźwiające napoje na bazie wody mineralnej z wysowskich źródeł

Dla grup zorganizowanych istnieje możliwość zorganizowania uroczystych obiadów, kolacji z potrawami regionalnymi przy muzyce mechanicznej na żywo lub z DJ-em.

 

O jakości oferty stanowi przede wszystkim nowoczesny sprzęt, na którym prowadzimy leczenie, a przede wszystkim kwalifikacje, fachowość i doświadczenie kadry lekarskiej, magistrów rehabilitacji, analityków medycznych czy personelu średniego.

Rezerwacja

Chcesz zarezerwować turnus lub pokój, przejdź do informacji o rezerwacjach oraz formularza rezerwacyjnego.

Rezerwacja

Zobacz na mapie

Kontakt z nami

  sekretariat@uzdrowisko-wysowa.pl

  +48 18 353 22 20

  38-316 Wysowa-Zdrój 149